Posted by Sander Sanders - april 5th, 2012

PAPRIKASOEP MET ROOMKAAS, AVOCADO EN GARNALEN.

Voorgerecht voor 4 personen.

Nodig: 4 rode paprika’s, 600 gr kleine trostomaten, 2 sjalotjes of kleine uien, 1 rijpe avocado, 2 el limoen of citroensap, ½ bakje tuinkers, 2 tenen knoflook, 1 el olie, 1 el tomatenpuree, 1 l groentebouillon van 2 tabletten, zout, zwarte peper, 50 gr verse roomkaas, event. 1 el melk, 125 – 150 gr Hollandse garnalen.

Rooster de paprika’s: halveer ze, verwijder steel en zaadlijsten en leg ze met de bolle kant naar boven op het ovenrooster. Schuif ze onder de voorverwarmde grill en laat ze blakeren. Doe de geblakerde paprika’s bij elkaar in een plastic zak en knoop deze dicht. Laat de paprika’s zo 15 min afkoelen. Ontvel de tomaten: breng water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in, schenk het kokende water erop en laat ze even staan, zodat het velletje los springt. Trek met een scherp, puntig mesje de schil van de paprika’s en tomaten. Snijd de paprika’s in vieren. Snijd de tomaten in parten en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Snipper de sjalotjes of uien. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht. Neem met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in piepkleine blokjes. Schep ze om met limoensap. Knip de tuinkers af, pel de knoflook. Verhit de olie en fruit hierin de uien goudbruin in 3 min. roer de tomatenpuree erbij en bak nog 1 min. schep de tomaten en de paprika’s erbij en stoof de groenten 10 min. Knijp de knoflook boven de pan uit en bak het mengsel nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en kook de soep 5 min zachtjes door. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Breng de soep op smaak met zout en peper en houd hem warm op de laagste pit. Roer de roomkaas (event. met 1 el melk) los en schep, voorzichtig, avocado, tuinkers en garnalen erdoor. Breng dit event. op smaak met wat peper en zout. Verdeel het avocadomengsel over 4 diepe borden. Druk het met 2 lepels bij elkaar tot een bergje. Serveer de borden en schep aan tafel de soep er omheen.

Blog Home