Posted by Sander Sanders - april 24th, 2012

RABARBERLIMONADE

Nodig: 3 kg rabarber, ongeveer 2 kg suiker, 3 citroenen.

Ontdoe de rabarber van de groene bladeren en de lelijke 4 ondereindjes. Was de stelen en snijd ze in stukjes. Kook deze met weinig water flink tot moes  20 à 30 minuten. Leg een natgemaakte en goed uitgewrongen doek op een vergiet en plaats deze op een kom. Schenk het rabarbermoes op de doek en laat dit uitlekken gedurende enkele uren. Meet het opgevangen heldere vocht en doe dit weer terug in de pan. Voeg anderhalf maal zoveel suiker toe en los deze al roerend op. Pers de citroenen uit en voeg het sap bij de limonade. Vul drie of vier schoongemaakte flessen met de limonadesiroop. Sluit de flessen met een kurk; N.B. Roer door het op de zeef in de doek achtergebleven moes wat suiker en presenteer dit als toetje, bijvoorbeeld met vanillevla.

Blog Home