Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

ASPERGETAART MET PLAKJES SPEK
Nodig: 1 blikje pizzadeeg, 200 g geschilde witte asperges, 200 g groene asperges, 200 g geraspte belegen kaas, 6 plakjes ontbijtspek, 2 eieren 1 dl koffieroom, boter om in te vetten, paprikapoeder, peper, zout.

Bekleed een ingevette springvorm (022 cm) met het deeg. Zet de vorm in de koelkast. Kook de witte asperges in 15 min, en de groene in 10 min. gaar. Laat ze uitlekken. Snij de kopjes van de asperges, hou ze apart. Pureer de asperges. Klop de eieren, room en kaas door de aspergepuree. Breng op smaak met peper en zout. Schep alles in de vorm. Bak de taart in ca. 35 min. gaar (175°C). Bak de spekplakjes knapperig. Neem de taart na 25 min, even uit de oven. Verdeel het spek en de aspergepunten over de bovenkant. Strooi er wat paprikapoeder over. Haal de taart uit de oven als de aspergepunten warm zijn.

Blog Home