Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

AARDBEIENROL

Nodig: 3 eieren, 120 g zelfrijzend bakmeel, 120 g suiker, snufje zout, mespunt citroenrasp, boter; voor de vulling: 500 g aardbeien, suiker naar smaak, 6 blaadjes witte gelatine, scheutje witte wijn, 250 g kwark, 1/8 l slagroom, 1 pakje vanillesuiker, stukje angelica (engelwortel).

Vulling: houd enkele mooie aardbeien apart, wrijf de rest fijn. Week de gelatine even in koud water, knijp goed uit en los dit dan op in een klein beetje wijn, dat eerst goed warm gemaakt is. Roer de kwark los en vermeng de aardbeienpuree, kwark, gelatineoplossing en suiker. Laat afkoelen Klop de slagroom goed stijf met veel vanillesuiker en roer dit door de aardbeienmassa. Houd bij het vullen van de rol wat apart om de bovenkant te garneren. Maak nu het biscuitbeslag door de eieren met suiker, zout en citroenrasp in een kom boven de damp van heet water lauw te kloppen, vervolgens van de damp af verder te kloppen tot het dik en wit is. Schep er voorzichtig het gezeefde meel door. Beleg een beboterd bakblik met beboterd vetvrij papier. Giet hierop het deeg en vouw de randen van het papier om, zodat het deeg de vorm van een vierkante plak van ongeveer 1 ½ cm dikte heeft, leg er desnoods nog een liniaal of latje langs. Bak het in een voorverwarmde matig hete oven(± 180°C) in ongeveer 10 minuten gaar en luchtig. Leg een vel folie over de koek, keer het geheel om, haal het blik van de koek en trek het papier er voorzichtig af. Strijk de vulling over de koek uit en rol hem met behulp van de folie op. Bestrijk hem met de achtergehouden crème en versier de bovenkant met aardbeien en angelicawortel.

Blog Home