Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

SPINAZIE-QUICHE

Hoofdgerecht voor 4 personen; lunchgerecht voor 6 personen

Nodig: 1 blikje croissantdeeg, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 1/2 rode paprika in blokjes, 2 eetl. olijfolie, 150 g champignons in plakjes,

2 eetl. pijnboompitten, 400 g spinazie panklaar, 3 eieren, 1 eetl. gehakte Provençaalse of Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd, 125 g crème fraîche, 100 g roquefort verkruimeld, zout en vers gemalen peper, (eventueel) paneermeel, (eventueel) 8 gedroogde tomaten in reepjes, 100 g geraspte oude kaas, quichevorm of lage taartvorm 26 cm ingevet.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Fruit de ui knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Blog Home