Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

RABARBERTAART

6 – 8 personen

Vulling: 750 gr. rabarber, 150 gr. basterdsuiker, 1 dl. sinaasappelsap, 2 eieren, 3 eetl. bloem, 1 eetl. gesmolten boter, ½ theel. nootmuskaat. Deeg: 250 gr. bloem, 100 gr. boter, 4 gr. zout, 2 eetl. poedersuiker, 2 eidooiers, ± 5 eetl. koud water, bloem, boter, zout, suiker en eidooiers in de keukenmachine.

Vermeng tot samenhangend deeg en voeg ‘t water toe. Leg het deeg ± 20 min, in de koelkast. Snijd intussen voor de vulling de rabarber in stukjes. Vermeng de overige ingrediënten met elkaar en voeg hierbij de stukjes rabarber. Vet ‘n vuurvaste ronde vorm (22 cm doorsnede) in en bekleed met ‘t deeg. Doe hierop ‘t rabarbermengsel bak deze taart in ± 45 min, in ‘n voorverwarmde oven op 190°C. Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Blog Home