Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

BLOEMKOOLQUICHE

Nodig: 1 pakje diepvriesbladerdeeg, 1 kleine bloemkool, 1 ui 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels sesamzaad, 100 g oude kaas, 3 eieren, 3 dl melk, zout, peper, nootmuskaat.

Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed er een ingevette quichevorm (doorsnee 22 cm) ermee. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snipper de ui. Roerbak de roosjes in de sesamolie tot ze knapperig gaar zijn Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan met een dikke bodem. Verdeel de groente, bestrooid met sesamzaad, over het deeg. Klop de eieren los met de melk, geraspte kaas en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Schenk dit. mengsel op de groente en bak de quiche, iets onder het midden van een hete oven (200°C) gaar en goudbruin. Lekker met een groene sla.

Blog Home