Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

CHOCOLADE TRUFFELS

Voor 20 stuks chocoladetruffels

Nodig: 50 g blanke amandelen, 175 g pure chocolade, 2 eetl. amandel- of sinaasappellikeur, 40 g boter, 4 eetl. poedersuiker, 50 g cacaopoeder of geraspte chocolade. eventueel gehakte nootjes.

Maal de amandelen fijn. Verdeel de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade met de amandel- of sinaasappellikeur. Voeg de boter in gedeelten toe en blijf goed roeren totdat deze gesmolten is. Roer daarna de poedersuiker en (gemalen) amandelen erdoor en zet het mengsel in de koelkast om op te stijven. Vorm met 2 theelepels of een koele hand 20 balletjes van het mengsel. Doe de cacaopoeder of chocoladerasp op een bord en rol de balletjes erdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Rol ze eventueel voor de helft door de cacaopoeder of chocoladerasp en voor de andere helft door de gehakte nootjes. Leg deze truffels in een papieren bonbonvormpje en zet ze koel weg.

Blog Home