Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

PENNE MET GARNALEN EN SPINAZIE

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 6 trostomaten, 5 eetl. olijfolie, 4 eetl. balsamicoazijn, 3 teentjes knoflook gepeld en geperst, 3 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd, 400 g pasta (penne), 300 g garnalen ontdooid, 300 g spinazie (panklaar), gemalen zeezout of zout en vers gemalen peper, 100 g ricotta of mozzarella in blokjes, 50 g vers geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas, 1 citroen in parten.

Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in partjes of plakjes. Meng ze met de helft van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan. Schep er 2 geperste teentjes knoflook door en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd ze even warm. Doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie bij het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg zout en peper toe. Schep de garnalen en het tomatenmengsel erdoor. Meng het garnalen-spinaziemengsel door de pasta en serveer het gerecht bestrooid met verkruimelde ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Garneer met citroen.

Blog Home