Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

PASTASALADE MET GEGRILDE ZALMFILET EN AVOCADO

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 400 g penne of andere pastaschelpjes, zout en vers gemalen peper, vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s in kleine blokjes, sap van 1/4 citroen, (eventueel) 150 g zeekraal, 3 eetl. rode pesto, 1 eetl. extra vergine olijfolie, 400 g zalmfilet, 2 eetl. zwarte olijven in stukjes, 3 bosuitjes in ringetjes, 1/2 citroen in partjes.

Kook de pastaschelpjes in ruim water met zout beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Besprenkel de avocadoblokjes met citroensap en peper. Spoel eventueel de zeekraal af, haal lelijke stukjes weg en snijd in kleine stukken. Roer de pesto los met de olijfolie. Bestrooi de stukken zalm met zout en peper en gril ze aan beide kanten in circa 5 minuten mooi bruin. Laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de pasta om met de avocadoblokjes, (zeekraal), pesto, olijven en bosuitjes. Breng op smaak met zout, peper en wat druppels citroensap. Schep de pastasalade op borden en leg de stukken zalm erop.

Blog Home