Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

LASAGNE MET SPINAZIE

Nodig: 8 plakken lasagne, 1 kg spinazie, 200 g hüttenkäse, zout, peper. Voor de saus: 1 flinke ui, 2 eetlepels tomatenpuree, 1/2 theelepel oregano, 1 zakje kaassaus, Parmezaanse kaas.

Maak de lasagne klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de spinazie hooguit 7 minuten, laat ze op een vergiet uitlekken en snijd ze fijn. Roer er de hüttenkäse door en breng de spinazie op smaak met wat zout. Leg in een ovenvaste schaal eerst 2 plakken lasagne, bestrijk deze met wat van het spinaziemengsel en ga zo door tot alle lasagne op is. Zorg ervoor dat de lasagne bovenop ligt. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter. Voeg de tomatenpuree, de oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel nog een scheutje water toe. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing en roer er het tomatenmengsel door. Dek hiermee de lasagne af en bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas. Zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatie: Blauwe kaassaus: roer 75 g blauwe schimmelkaas met 1 eetlepel sherry door een pakje kaassaus.

Blog Home