Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

LASAGNE MET BRANDNETEL

Nodig: 250 g lasagne (ca. 16 blaadjes) liefst voorgekookte,  2 dikke plakken gekookte ham à 100 g, 150 g mozzarellakaas, ca. 250 g jonge brandnetelbladeren, 50 g pijnpitten (of amandelen), 1 bekertje crème fraîche, 50 g boter, margarine, bak- of braadvet, 50 g bloem, 6 dl melk, 100 g geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat.

Kook de lasagne eventueel voor, volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Snij de ham in reepjes en de mozzarellakaas in stukjes. Hak de brandnetelbladeren klein. Vermeng ham, kaas, grofgehakte pijnpitten met de crème fraîche. Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er al roerend de melk in gedeelten bij en laat dit tot een saus binden. Roer hier het grootste deel van de geraspte kaas en peper, zout en nootmuskaat naar smaak door. Leg nu laag om laag in een ingevette ovenschaal kaassaus, brandnetel en lasagne. Zorg dat de bovenste laag de saus is. Strooi er de resterende kaas over en bak de lasagne in een hete oven van 200°C in 45 min. gaar.

Blog Home