Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

AARDBEIENLIMONADE
De gewassen aardbeien met een bodempje water zachtjes verwarmen, zodat het sap uit de vruchten trekt. Overdoen op een zeef en uit laten lekken. Het sap meten en evenveel suiker toevoegen, dus op 1 liter sap 1 kg suiker. Om de suiker goed op te lossen is even verwarmen wel prettig. Ondertussen een paar kristalletjes citroenzuur oplossen in wat warm water en deze pas aan de limonade toevoegen wanneer ze afgekoeld is. De limonade overdoen in schone flessen en afsluiten met een kurk of cellofaan.
AARDBEIENBOWL.
De aardbeien wassen en wegzetten met suiker. Wanneer er voldoende sap uit de vruchten getrokken is Rijnwijn of witte bessenwijn of alcoholvrije wijn toevoegen. Afmaken met citroensap en enige uren afgedekt en koel laten staan. Vlak voor het opdoen het spuitwater, (dat koud moet zijn) toevoegen.

Behalve in bowl kunnen aardbeien ook gecombineerd worden met melk.

AARDBEIENMELK
De gewassen aardbeien wegzetten met suiker. Door een zeef wrijven en afmaken met suiker en iets citroensap. Deze aardbeienpuree overdoen in glazen en de melk er al roerende bijgieten. Op dezelfde manier kan ook karnemelk verwerkt worden. Erg verfrissend is bovendien ook aardbeienlimonade met melk, karnemelk en yoghurt. Ook in combinatie met kersen kunnen de genoemde recepten verwerkt worden.

Blog Home