Posted by Sander Sanders - mei 6th, 2012

SINAASAPPELBOWL
Nodig: 10 perssinaasappelen, 2 citroenen, 200 g suiker, 4 liter water, mousserende wijn, spuitwater of ijswater en schijfjes sinaasappel.
Schil de twee citroenen dun af en laat deze schilletjes in het water zachtjes aftrekken gedurende een half uurtje. Dit vocht hierna zeven, er de suiker in oplossen en laten afkoelen, waarna u er het vruchtensap aan toevoegt. U hebt nu een dikke sinaasappelsiroop welke u een poosje, maar dan koel, kunt bewaren en gebruiken als een limonadesiroop. U giet dus een hoeveelheid in een hoog glas en vult dit aan met een mousserende wijn (ijskoud), of met half landwijn, half spuitwater, of alleen met spuitwater of ijswater (voor de lieve jeugd) of met een ijskoude rijnwijn. Hebt u een mooie karaf, dan kunt u ook hierin een hoeveelheid drank klaarmaken met wijn en al gemengd, waarin heel dunne schijfjes sinaasappel drijven. Dat staat erg leuk en is natuurlijk extra lekker mits u er zeker van bent dat de schil niet kunstmatig bijgekleurd is! Hebt u geen karaf, dan zet u een schijfje sinaasappel op de rand van ieder glas.

Blog Home