Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

AARDBEIENGEBAKJES
Nodig: 175 g bloem, 75 g suiker, 300 g aardbeien, zout, 75 g boter of margarine, suiker, ½ tl bakpoeder, 2 ½ dl slagroom, 1 ei.
Zeef de bloem met wat zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de suiker en de boter of margarine toe en snijd deze laatste met twee messen klein. Voeg het ei toe en kneed van dit alles vlug een glad deeg. Rol dit uit op een met bloem bestrooide tafel of aanrecht tot een lap van ½ cm dikte. Steek hieruit rondjes en leg deze in beboterde, gladde vormpjes. Druk daarbij de randen goed aan en snijd met een mes het uitstekende deeg eraf. Prik de deegbodempjes in met een vork. Plaats in elk deegbakje een leeg vormpje, zodat het deeg niet kan uitrijzen. Plaats de vormpjes midden in een matig warme oven. Bak de taartjes gaar en goudbruin in 15 à 20 minuten. Verwijder na 12 minuten de lege binnenvormpjes, zodat het deeg daar ook bruin kan worden. Laat de gebakjes op een taartrooster afkoelen. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de grote. Zet de vruchten, met wat suiker bestrooid, weg. Klop de slagroom stijf met wat zout en klop op het laatst wat suiker erdoorheen. Leg in elk gebakje een theelepel slagroom. Schik daarop de aardbeien. Spuit toefjes slagroom hierop en garneer met een mooie aardbei.

Blog Home