Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

AVOCADOSALADE.

Apart of bij het eten. In ieder geval altijd lekker.

Nodig: 4 avocado’s, 2 tomaten (ontvellen), 2 stengels bleekselderij, 1 komkommer, 1 krop ijsbergsla, 2 hardgekookte eieren en voor de saus: 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, ½ eetlepel citroensap of kruidenazijn, ½ eetl. tomatenketchup, suiker, zout en peper (uit de molen), 1 eetlepel fijngehakte selderij.

Halveer de avocado’s, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Tomaten doorsnijden, even de pitjes eruit en het vruchtvlees in blokjes snijden. De stengels bleekselderij in smalle reepjes. Komkommer goed schoonboenen, in de lengte halveren en met een lepeltje even de zaadjes eruit scheppen. Dan snijdt u hem in plakjes. De saus is snel klaar. Alle ingrediënten door elkaar, suiker, zout en peper naar smaak en even roeren. Snijd de ijsbergsla in reepjes en verdeel deze over vier bordjes. Nu de saus erover en even opvrolijken met een partje hard gekookt ei.

Tip: Met geroosterd brood en een potje boter op tafel is avocado-salade weer een fris tussendoortje.

Blog Home