Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

RABARBERCAKEJES

U kunt de rabarberkaramel ook bij kant-en-klare cakejes serveren.

Voor circa 12 stuks

Nodig: 200 g zachte boter, 75 g kristalsuiker, 500 – 600 g jonge rabarber in stukjes, 100-125 g witte basterdsuiker, 2 grote eieren, 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd, snufje zout.

Smelt 75 g boter in een pan met dikke bodem. Voeg kristalsuiker toe en laat dit op zacht vuur goudgeel carameliseren. Roer de rabarber erdoor en verwarm alles 3-5 min. Klop 125 g boter met de basterdsuiker licht en romig. Klop de eieren er een voor een door. Spatel het bakmeel erdoor en een snufje zout. Schep het beslag in kleine cakevormpjes, vul ze voor 3/4 deel. Bak de cakejes in 30-40 min. goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 160°C. Laat ze op een rooster afkoelen. Verdeel de rabarberkaramel erover.

Blog Home