Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

RABARBERGEBAKJES
Nodig voor 12 gebakjes: 250 g bloem, 1 tl bakpoeder, 130 g boter of margarine, 1 eierdooier, 1 el citroensap, 75 g basterdsuiker. Voor het vulsel: 250 g rabarber, ½ dl water, suiker, (aardappelmeel). Voor de garnering: 1/8 l slagroom, zout, basterdsuiker.

De gebakjes:
Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed hiervan een deeg. Beboter zandtaartvormpjes. Druk hierin het deeg uit. Beleg ze met een stukje beboterd papier en leg er een steunvulsel, bijvoorbeeld rijst, op. Plaats de vormpjes middenin een matig warme oven. Bak ze hierin lichtbruin in ongeveer 15 minuten. Verwijder het steunvulsel en bak de taartjes nog 5 minuten. Neem ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Verwijder vervolgens de vormpjes.
Het vulsel:
Maak van de gewassen rabarber, met weinig water, de suiker en eventueel wat aardappelmeel, moes. Laat dit afkoelen.
De garnering
Vul de gebakjes met het rabarbermoes. Klop de slagroom stijf met een snufje zout. Voeg op ‘t laatst wat basterdsuiker toe. Spuit hiermee kleine roosjes als garnering op de gebakjes.

Blog Home