Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

CITRUSVRUCHTEN MET VANILLE-ROOMIJS

Nagerecht voor 4 personen

Nodig: 2 sinaasappels, 2 (rode) grapefruits, 1 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. blanke rozijnen, 1 eetl honing, 2 eetl. witte wijn, 1/2 theel. gehakte tijm (vers of diepvries) of mespuntje gedroogd, 2 eetl geschaafde amandelen, 1/2 l vanille-ijs.

Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1 eetlepel van de schil. Pel de sinaasappels en de grapefruits en verdeel ze in partjes. Vang het sap op en verwijder zoveel mogelijk witte schilletjes en velletjes want deze geven een bittere smaak. Verhit de olie in een wok, roerbak de sinaasappel- en grapefruitpartjes 2 minuten. Voeg de rozijnen, honing, wijn en tijm toe. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Serveer bolletjes ijs in schaaltjes met de lauwwarme citrusvruchten erbij en strooi de amandelen en sinaasappelrasp erover.

Blog Home