Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

TEQUILA- SORBET (SORBETE DE TEQUILA)

Nodig: 200 g suiker, 2 citroenen, 1 dl tequila, eventueel 4 dl verse sinaasappelsap.

Breng liter water met de suiker aan de kook. Los de suiker al roerende op. Laat de siroop nog ± 3 – 4 minuten , zachtjes doorkoken en dan afkoelen. Rasp de schil van 1 citroen dun af. Pers de citroenen uit. Roer citroenrasp, citroensap en tequila door de suikersiroop. Schenk dit in een diepvriesbak en laat het in ± 4 – 5 uur bevriezen. Schraap elk uur het gevormde ijs van de wanden en roer het halfbevroren ijs door. Maak het ijs na 3 uur fijn met een staafmixer. Schep bolletjes tequila-ijs in hoge glazen en schenk er eventueel sinaasappelsap over.

Blog Home