Posted by Sander Sanders - mei 27th, 2012

WAFELTJES MET CITROENSORBETIJS EN MASCARPONE

Nagerecht 6 personen

Nodig: 50 g zachte boter, 50 g poedersuiker, 2 eiwitten op kamertemperatuur, 50 g bloem, 250 g mascarpone, 4 el yoghurt, 3 zakjes vanillesuiker, 500 g aardbeien gehalveerd, 500 g citroensorbetijs, enkele muntblaadjes, bakpapier.

Oven voorverwarmen op 200 °C. In grote kom boter en poedersuiker met mixer tot gladde massa kloppen. Eiwit losroeren en al mixend erdoor roeren. Op het laatst bloem erboven zeven en voorzichtig door botermengsel scheppen. Bakplaat met bakpapier bekleden en van helft van beslag 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over plaat verdelen. Beslag met bolle kant van lepel uitstrijken tot wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede. Wafeltjes in midden van boven in ca. 5-7 min. gaar bakken, tot randjes goudbruin kleuren. Wafeltjes voorzichtig van bakplaat nemen en op rooster laten afkoelen. Rest van beslag op zelfde wijze verwerken (beslag is voldoende voor ca. 12 wafeltjes). Mascarpone met yoghurt en 1 zakje vanillesuiker omscheppen. Aardbeien met rest van vanillesuiker bestrooien. Helft van wafeltjes over zes dessertborden verdelen. Op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien scheppen en met rest van koekjes afdekken. Op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt scheppen en met munt garneren. Rest van aardbeien ernaast serveren.

Blog Home