VANILLEROOMIJS MET GEFLAMBEERDE MANDARIJNPARTJES.
Nodig: 40 g echte boter, 4 el suiker, sap van ½ citroen, 1 klein blikje mandarijntjes, 1 glaasje kirsch, 1 glaasje mandarijnlikeur, 1 L vanilleroomijs.
Laat de boter in een koekenpan heet maar niet bruin worden. Roer de suiker door de boter totdat hij lichtbruin van kleur is. Voeg het citroensap en het sap van de uitgelekte mandarijntjes toe. Blijf met een vork roeren tot de gekarameliseerde suiker geheel is opgelost. Kook het sausje in tot het stroperig wordt. Leg er de mandarijnpartjes in en laat ze enkele ogenblikken mee sudderen. Giet er de kirsch en mandarijnenlikeur bij en steek de opstijgende alcoholdamp met een lucifer aan. Laat de vlammetjes enkele ogenblikken branden en doof ze dan door een deksel op de pan te leggen. Schep bolletjes roomijs in dessertkommetjes en verdeel de mandarijnenpartjes en de saus erover. Direct serveren.