Posted by Sander Sanders - augustus 30th, 2012

TOMATENCHUTNEY
Dit is een zeer pikante massa die bij vlees, bij wild, bij droge rijst en dergelijke gerechten wordt gegeven.

Nodig: ongeveer 1 kg tomaten (rijpe of onrijpe), 1 teentje knoflook, 10 kleine inmaakuitjes, 1 dl azijn, 1 el bessenjam, 150 g bruine suiker, 10 g zout, 1 el gemberpoeder, 1 tl (glad afgestreken) sambal oelek, 100 g rozijnen.
Was de tomaten, ontdoe ze van de kelkblaadjes en/of het scherpe puntje, waar de steel is ingeplant. Snijd de tomaten in stukken, snijd ook de uitjes en het knoflook heel fijn. Los in de azijn de suiker op, roer er de jam door, voeg alle andere ingrediƫnten toe en laat de massa zachtjes koken tot de tomaten gaar zijn en het geheel enigszins gebonden is. Doe de chutney daarna in goed schoongemaakte jampotten en sluit ze af met vochtig cellofaanpapier en elastiek. Giet, als het de bedoeling is de chutney nog een poosje te bewaren, een dun laagje olie bovenop de chutney, voordat het potje wordt afgesloten

Blog Home