Posted by Sander Sanders - augustus 30th, 2012

NECTARINETAARTJES.

Nagerecht 4 personen.

Nodig: 4 plakjes roomboter-bladerdeeg, ½ sinaasappel, 100 g amandelspijs, 4 el crème fraîche, 4 nectarines, 1 zkj  amandelschaafsel, 1 el suiker, ingevette bakplaat.

Het bladerdeeg uitgespreid op een werkvlak in 10 min. laten ontdooien. De oven voorverwarmen op 200°C. De sinaasappel schoon boenen en 1 el oranje schil eraf raspen. De sinaasappel uitpersen. In een kom de amandelspijs met de vork losmaken en 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche erdoor mengen. De nectarines wassen, droogdeppen, halveren en de pit verwijderen. Elke helft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met de deegroller beetje uitrollen, tot een rechthoekige vorm. Het spijsmengsel erover uitstrijken, 1 cm van de rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. De amandelen en de suiker erover strooien. In de oven de taartjes  in 15 – 20 min. goudbruin en gaar bakken. Op 4 bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.

Blog Home