Posted by Sander Sanders - augustus 30th, 2012

PICKLED PEACHES
Een heel leuk recept, afkomstig uit de Ver. Staten, om perziken in te maken. U gebruikt de pickled peaches later als bijgerecht, bijv. bij kerrieschotels, bij koud vlees, bij wildgerechten, of bij paté op een gezellig avondje.
Nodig: 1 kg perziken, ½ l ciderazijn, 400 g suiker, 2x zoveel kruidnageltjes als er perziken zijn, 2x zoveel pimentkorrels als er perziken zijn (of een theelepel gemalen piment, ook wel allspice genaamd), ½ tl gemalen foelie, 1 tl gemberpoeder.
Giet kokend water op de perziken, laat even staan, en pel ze. Snijd elke perzik in tweeën, verwijder de pit en steek in elke halve perzik een kruidnageltje. Zorg dat u wijde potten klaar hebt staan: omgespoeld met heet sodawater, nagespoeld met heet schoon water. Leg de perziken erin, netjes op elkaar, bolle kant boven. Breng azijn en suiker aan de kook, voeg de kruiderij toe en laat dit zachtjes 8 minuten doorkoken. Giet de hete azijn op de perziken en sluit de potjes goed af, bijv. met plastic en een elastiekje.

Blog Home