Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

SALADE VAN ZALM MET AVOCADO.

Voorgerecht voor 3 – 4 personen.

Nodig: 400 g zalmfilet, 1 sinaasappel, 1 el chilipoeder, mespunt gemalen komijn (djinten), 1 tl oregano of basilicum (vers of diepvries), 3 el olijfolie, peper, zout, 2 el pijnboompitten, 1 avocado, ½ tl Dijon mosterd, 3 el (noten)olie, 75 g veldsla, 75 g rucola, 2 el bloem.

Snijd de zalm in repen van ca. 3 cm breed. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Roer in een kommetje geraspte sinaasappelschil met chilipoeder, komijn, oregano, 1 el sinaasappelsap en 1 el olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de repen zalm met dit mengsel en laat dit ca. 5 min. intrekken. Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan goudbruin. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en halveer ze. Roer in een kom 2 el sinaasappelsap met de mosterd, olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado erdoor. Wentel de zalmrepen door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de repen zalm in ca. 5 min. krokant en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de salade over 4 kommen of borden en strooi de pijnboompitten erover. Leg de zalmrepen erop.

Blog Home