Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

AVOCADO-EISALADE MET RAUWE HAM EN HONINGVINAIGRETTE

Voorgerecht voor 4 personen

Nodig: 4 eieren, hardgekookt, 2 eetl. sesamzaad, 2 avocado’s, 2 eetl. citroensap, 1 rode ui, 100 g groene olijven met piment, 75 g rucola, 200 g rauwe ham, in dunne plakken, Voor de dressing: 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. witte wijnazijn of citroensap, 1 theel. honing, 1 teentje knoflook, gepeld en geperst, zout en vers gemalen peper.

Pel de eieren en snijd ze in achten. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge hete koekenpan. Snijd de avocado’s in vieren, verwijder de pitten en schil de parten. Verdeel de parten in smalle partjes en besprenkel ze met citroensap. Halveer de ui, snijd één helft in dunne ringen en snipper de andere helft. Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg de gesnipperde ui toe. Schik de eieren, de avocadoplakjes, de olijven en de uiringen op eer bedje rucola. Giet de dressing erover. Vorm van de hamplakken rolletjes en steek ze in de salade. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.

Blog Home