Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

GROENTEPANNENKOEK

Nodig: ongeveer 250 g rauwe bladgroente, 4 à 5 worteltjes, 1 grote ui, 2 el havermout, 50 g boter, 2 eieren, 250 g kaas, een bouillonblokje, wat nootmuskaat en peper naar smaak.
Het bouillonblokje lossen we in wat water op, waardoor we dus een bouillonextract verkrijgen. De bladgroente snijden we zeer fijn. Dan raspen we de worteltjes, evenals de kaas. De ui snipperen we fijn, de eieren klutsen we, en roeren al deze ingrediënten met het bouillonextract, de havermout en de specerijen tot een glad beslag. Een gedeelte van de boter doen we nu in de koekenpan, en laten dit op een zacht vuurtje even smelten, waarmede we dan de gehele bodem, en de opstaande kanten bevochtigen, waardoor het beslag aanstonds niet aan de pan blijft kleven. Dan scheppen we met een lepel een gedeelte van het beslag in de koekenpan, laten dit even naar alle kanten uitlopen, en laten het vervolgens op de spaarbrander ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Is de koek op kleur, dan keren wij deze met behulp van een beboterde deksel om, en laten nu de andere kant bakken. Als de koek gekeerd Is, voegen we nog een klein stukje boter er aan toe, en laten hem nu nog een minuut of vier, vijf bakken, waarna de koek gaar is.
We zorgen er voor dat de pannenkoeken zo warm mogelijk op tafel komen. Wij geven ze bij de warme maaltijd ter vervanging van vis of vlees.

Blog Home