Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

FRAMBOZENIJS UIT DE OVEN.

Nodig: 500 g frambozen uit de diepvries, 150 g suiker, 4 plakjes cake, enkele druppels kirsch, 4 eiwitten, poedersuiker, event. enkele blaadjes munt.

Houd 12 mooie frambozen achter en bewaar deze in de diepvries. Laat de rest ontdooien en pureer ze. Breng de suiker met 1 dl water aan de kook en laat hem oplossen. Meng dit door de vruchtenpuree. Laat het mengsel helemaal afkoelen en bevriezen tot vruchtenijs, onder regelmatig omscheppen. Steek uit de plakjes cake 4 mooie rondjes en besprenkel deze event. met kirsch. Klop de eiwitten zeer stijf met poedersuiker naar smaak. Schep op ieder rondje cake een bolletje ijs en bedek dit helemaal met eiwit. Schuif de toetjes onder een zeer hete grill tot het eiwit kleurt. Serveer het ijs op bordjes, gegarneerd met de achtergehouden en op het laatste moment ontdooide frambozen en een blaadje munt. Voor kinderen de kirsch vervangen door sinaasappelsap.

Blog Home