Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

APPELKANEELIJS.

Nagerecht 6 personen.

Nodig: 600 g moesappels (Goudrenet), 1 citroen, 35 g boter, ½ dl appelsap, ½ el koekkruiden, 3,5 el suiker, 2 eiwitten, 2 dl slagroom, 1 appel met groene schil.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Schep de appel erdoor en bak de stukjes 3 min. al omscheppend. Voeg het citroensap, appelsap, koekkruiden en suiker toe en kook alles in ca. 15 min. op een laag vuur helemaal gaar. Laat de appels helemaal afkoelen. Pureer de appels met het kookvocht met een staafmixer en wrijf het door een zeef. Klop de eiwitten stijf. Klop de slagroom stijf en spatel het afgekoelde appelmengsel erdoor. Spatel het eiwit erdoor en doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het ijs in ca. 4 uur bevriezen. Schep het ijs elk half uur met een vork om. Was de groene appel en snijd hem in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd elke part in een mooie waaier. Schep mooie bollen van het ijs en leg er de appelwaaiers bij. Direct serveren.

Blog Home