Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

MINILOEMPIA’S MET PIKANTE TOMATENSAUS

circa 16 stuks

Nodig: 1 kleine winterwortel of 125 g worteltjes grof geraspt of fijn gesneden, 1 rode of groene paprika zonder zaadjes gehakt, 2 teentjes knoflook gehakt, 1 rode peper zonder zaadjes gehakt, 1 ei,3 eetl. paneermeel of fijn broodkruim, zout en vers gemalen peper, 400 g rundergehakt, 1 pak filodeeg ontdooid, 2 eetl. zonnebloemolie, eiwit van 1 ei losgeklopt, frituurolie. Voor de tomatensaus: 400 g tomatenblokjes op sap (blik), 1 teentje knoflook geperst, 1 theel sambal oelek, 100 ml kippenbouillon of vleesbouillon (van tablet).

Meng de wortel, paprika, knoflook, rode peper, ei, paneermeel, zout en peper door het gehakt. Leg het filodeeg uit, bestrijk de deegvellen licht met olie en snijd er vierkantjes van (12×12 cm). Leg 2 filodeegvierkantjes op elkaar en leg de velletjes diagonaal met de punt naar beneden. Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de onderste punt van de deeglapjes en de zijkanten over de vulling. Bestrijk de deegranden ruim met eiwit en rol of vouw de loempia’s verder dicht. Verwarm de frituur op 180°C. Verwarm in een pan de ingrediënten voor de tomatensaus. Laat deze iets inkoken en pureer ze tot een gladde saus. Frituur de loempia’s 4-5 minuten tot ze goud- bruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet, bekleed met keukenpapier. Serveer ze met de tomatensaus.

Blog Home