Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

PIKANTE FRIKADELLEN MET KOMKOMMERSALADE

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 750 g half-om-half gehakt, 1 ei, 2-3 eetl. paneermeel, 2 teentjes knoflook geperst, 10 druppels tabasco of 1 theel. sambal oelek, 1 eetl. worcestershiresaus, 1 eetl. olie. Voor de komkommersalade: 1 komkommer, 1 (rode) ui gesnipperd, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, 1 theel. honing, 1/2 theel. mosterd.

Meng het gehakt met losgeklopt ei, paneermeel, knoflook, tabasco en worcestershiresaus. Vorm er rolletjes van circa 15 centimeter lang van. Was de komkommer voor de salade. Snijd deze in plakken van een halve centimeter en verdeel deze in reepjes. Schep ze door de uisnippers. Meng olijfolie met citroensap, honing en mosterd en schep deze dressing door de komkommerreepjes en de ui. Bak de frikadellen 10-12 minuten in hete olie in een grillpan of koekenpan. Keer ze af en toe om. Serveer ze met de komkommersalade.

FRUIT-BITTERBALLEN

Voor ca. 18 stuks

Nodig: 150 g krokante muesli naturel, 1 banaan geprakt, 1 appel geraspt, 5 aardbeien gepureerd, 100 g bloem, 2 theel. honing, 5 eieren geklopt, 100 g paneermeel, frituurolie.

Weeg 3 x 50 gram muesli af, voor 3 soorten fruit-bitterballen. Stamp de porties muesli fijn en meng door de ene portie de banaan en door de andere twee appel en aardbei. Voeg 2 theelepels bloem bij het banaanmengsel en 2 theelepels bloem en 1 theelepel honing bij zowel het appel- als het aardbeimengsel. Maak van elk van de mengsels 5-7 balletjes. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatste door het paneermeel. Voor extra stevigheid kunt u de balletjes nogmaals door het eimengsel en het paneermeel rollen. Verhit de olie tot 180°C en frituur de balletjes krokant. De bitterballen zijn gaar als ze boven komen drijven.

Blog Home