Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

HAM-KAASSOUFFLÉS

Brunchhapje 8 personen

Nodig: 125 ml melk, 50 g geraspte kaas, 25 g boerenachterham in piepkleine stukjes, 1 groot ei gesplitst,  bloem om te bestuiven, 10 g boter, 10 g bloem,

8 diepe ovenvaste eierdopjes.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de eierdopjes in en bestuif ze met wat bloem. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer er de bloem door. Schenk er geleidelijk de melk bij en blijf roeren tot een dikke en gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze is gesmolten. Haal de pan van het vuur en meng er de ham door. Klop er vervolgens de eierdooier door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Klop in een schone en vetvrije kom het eiwit stijf. Spatel het voorzichtig door het ham-kaasmengsel. Vul de dopjes tot vlak onder de rand met het soufflémengsel. Bak de soufflés 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.

Blog Home