Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

LOEMPIA’S

Nodig: 150 g bloem, 2 eieren, 2½ dl melk, zout, boter margarine of olie, 250 g mager varkensvlees, 1 uitje, 1 rood pepertje, 1 teentje knoflook, 1 prei, 250 g taugé, 100 g ham, bladselderij, peper, frituurvet, 1 eierdooier.

Van de bloem, de eieren, de melk, 2½ dl water en wat zout een luchtig beslag kloppen en hiervan in een niet te grote koekenpan 8 flensjes bakken Het varkensvlees in dunne reepjes snijden. De ui en het pepertje zeer fijn snipperen. Vlees, gesnipperde ui, pepertje en het teentje knoflook uit de pers in wat boter, margarine of olie fruiten. De prei in smalle ringetjes snijden, wassen en meefruiten. Op het laatst de fijngesneden ham, de gewassen taugé en 4 eetlepels geknipte bladselderij toevoegen. Op smaak brengen met peper. Het frituurvet verhitten tot 180°C. De massa over de flensjes verdelen en ze als een envelop dichtvouwen. De randjes met losgeroerde eierdooier bestrijken en vastplakken. De loempia’s, steeds met 2 tegelijk, in het hete vet goudbruin bakken in 5 minuten. De warmtebron temperen en de loempia’s nog 2 minuten verder gaar bakken. Ze goed laten uitlekken en warm serveren. Sambal en ketjap benteng manis. erbij geven. Een heerlijk lunchhapje.

Blog Home