Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

T.V. SNACK

Nodig: 4 eieren, mayonaise, geraspte kaas, 4 witte boterhammen zonder korstjes, 4 plakken ham, zout, peper, paprikapoeder, peterselie, augurkjes.

Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze. Neem de dooier er uit, vermeng de dooiers met de mayonaise en maak dit op smaak af met zout en peper. Vul hiermee de halve eieren. Leg vervolgens op iedere boterham een plak ham en daarop 2 halve gevulde eieren. Bestrooi de eieren met de geraspte kaas en zet het geheel onder de grill tot de kaas juist begint te smelten. Bestrooi de T.V. snack met wat paprikapoeder en versier het geheel met augurkjes en peterselie.

TELEVISIEPRIKKERS

Goudse kaas garnituur.

Steek op lange bamboe satéprikkers afwisselend dobbelsteentjes kaas, stukjes augurk of tomaat, dobbelsteentjes ham, borrelworstjes, zilveruitjes, stukjes paprika, halve bolletjes gember, partjes mandarijn, schijfje banaan, bigarreaux of noten. Let bij het opsteken wel op mooi kontrasterende kleuren. Steek de prikkers daarna in een rode appel of in een sinaasappel of in een met aluminiumfolie omwikkelde knolraap of kool. Zet het geheel op tafel en laat ieder naar verkiezing zijn prikker eruit halen en leeg knabbelen. Laat de onderste laag (dus het verste van de punt verwijderd) stevig zijn (ham of kaas), daar de ingrediënten tijdens het eten naar de punt van de prikker opgeschoven moeten kunnen worden.

Blog Home