Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

KAASKROKETTEN

Nodig: 30 g boter of margarine, 30 g bloem, 2 dl melk, 150 g geraspte oude kaas, 1 eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie, peper, zout, 2 eieren, ┬▒ 50 g paneermeel, olie om in te frituren.

Smelt de boter, roer de bloem erdoor en beetje bij beetje de melk tot een dikke saus ontstaat. Roer de geraspte kaas en bieslook of peterselie erdoor en maak de saus op smaak met peper en zout. Spreid de saus uit op een bord of schaal en laat het in de koelkast opstijven. Vorm met bloem bestoven handen kroketjes van de saus. Roer in een diep bord de eieren los. Haal de kroketten door het ei en daarna door het paneermeel heen. Herhaal dit als de kroketten niet geheel bedekt zijn. Frituur de kroketten goudbruin en gaar in de hete olie. Garneer voor het serveren met toefjes peterselie.

Blog Home