Posted by Sander Sanders - september 16th, 2012

GEVULDE PASTEITJES

Nodig: 1 pak pasteibakjes, 1 el tomatenpuree, 6 peperkorrels, 25 g boter, 1 blik zalm, 1 laurierblad, 25 g bloem, 3 dl. melk, 1 blik garnalen, 1 blikje gesneden champignons, zout en peper, halve gesneden ui, citroensap.

Verwarm de melk en breng deze op smaak door de halve gesneden ui toe te voegen. Smelt de boter en haal de pan van ‘t vuur Voeg al roerend de bloem toe en daarna, met kleine beetjes, de verwarmde gekruide melk. Zet alles terug op een matige vlam en blijf roeren tot de saus dik geworden is. Laat de saus 1 minuut koken en voeg dan de uitgelekte zalm, garnalen, champignons en tomatenpuree toe. Breng de pasteivulling op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Verwarm de pasteibakjes in een matig warme oven en doe, vlak voor het opdienen de vulling er in.

GEVULDE PASTEITJES
Nodig: 4 pasteibakjes, ¼ l melk, 1 krop sla, 2 tomaten, 20 g bloem, 20 g boter, 200 g garnalen, 4 bananen, 1 citroen, zout, peper, tijm, iets citroensap, eventueel iets peterselie.
Verwarm de pasteitjes 10 minuten in de oven. Maak 4 slablaadjes schoon en verdeel deze over de borden. Snijd de tomaten en de citroen in plakjes en garneer hiermee de borden. Laat daarbij ruimte open voor de pasteitjes en de ragout. Smelt de boter, voeg de bloem toe en verdun deze dikke massa al roerende met kleine scheutjes melk. Prak 3 bananen fijn en meng deze door de saus. Meng ook de garnalen door de saus en laat deze even meewarmen. Vul de pasteitjes met de saus en zet het kapje er bovenop. Garneer tot slot eventueel met de peterselie. Snijd de vierde banaan in plakjes en leg deze rondom het bordje.

Blog Home