Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

WALNOTENKROKETTEN
Zulke kroketten krijgen dat tikje extra door de walnoten.
Nodig: 100 g fijngehakte walnoten, 500 g aardappelpuree, 1 tl zout, 50 g boter of margarine, 50 g bloem, 3 dl melk, 1 tl geraspte citroenschil, 50 g paneermeel, melk, extra-paneermeel, olie.
Meng de fijngehakte noten, aardappelpuree en ½ tl van het zout in een beslagkom. Maak van de boter of margarine, bloem en melk een dikke saus en breng deze op smaak met de andere helft van het zout, geraspte citroenschil en paneermeel.  Meng de saus met het notenmengsel en zet hem minstens 2 uur weg in de koelkast in een met folie bedekte kom. Vorm van het mengsel, als het koud en stevig is, kroketten. Haal ze door melk en paneermeel en bak ze. Maak een groene saus van een pak witte saus en wat gehakte peterselie. Arrangeer de gebakken kroketten op een platte schaal, giet de saus erover en serveer ze met tomatensla.

Blog Home