Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

GROENTELOEMPIA’S

Voorgerecht voor 4 personen

Nodig: 10 vellen filodeeg diepvries, 2 eieren losgeklopt, 1/2 winterwortel geschild en grof geraspt, 20 sugarsnaps in lange reepjes, 50 g taugé, 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie.

Laat de vellen filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek. Neem een eetlepel van de geklopte eieren apart en maak van de rest een omelet. Snijd de omelet in reepjes. Vouw de deegvellen dubbel. Verdeel aan één kant de groenten en omeletreepjes over de breedte op het deeg. Bestrijk de rest van het deeg met een beetje losgeklopt ei. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de loempiaatjes op. Verhit de olie tot 180°C. Leg de loempiaatjes in een frituurmandje en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten lichtbruin.

Blog Home