Posted by Sander Sanders - februari 16th, 2011

TROPISCH KIPGERECHT

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Nodig: 1 ananas (of 6 schijven ananas uit blik), 400 g kipfilet, 1 theelepel gemberpoeder, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olie, 3 eetlepels ketjap manis, 3 theelepels bruine basterdsuiker, 1 kippenbouillontablet, eventueel geraspte kokos, 1 eetlepel maïzena, enkele reepjes rode paprika.

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met een beetje zout en de gemberpoeder. Pel en snipper de ui fijn. Pers het teentje knoflook uit. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilet rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze zachtjes even mee. Na ongeveer 2 minuten stukjes ananas, basterdsuiker, ketjap, kippenbouillontablet en 3 dl water erdoor mengen. Breng alles aan de kook en laat het gerecht met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen. Maak in een kommetje een papje van de maïzena met een klein beetje water. Voegde kokos aan het kipmengsel toe. Schenk al roerende het maïzenapapje er bij en laat de saus binden. Breng het gerecht op smaak met ketjap en citroensap. Garneer met enkele reepjes paprika. Lekker met mie of rijst en sla.

Blog Home