Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

PANNENKOEKJES MET CRANBERRYCOMPOTE

Ontbijtgerecht 4 personen

Nodig: 100 g suiker, ½ tl kaneel, 250 g cranberry’s, 125 g zelfrijzend bakmeel, 1 ei losgeklopt, 1 zakje vanillesuiker, 200 ml melk, 3 el zonnebloemolie, poedersuiker.

Breng de suiker, kaneel en 50 milliliter water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de cranberry’s toe. Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot ze openbarsten. Laat de cranberrycompote afkoelen. Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker en de melk. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoekjes tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten. Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Schep de cranberrycompote erop of serveer die er apart bij.

Blog Home