Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

KOFFIECRÊPES MET CHOCOLADECRÈME

Nagerecht voor 4 personen

Nodig: 150 g bloem, mespuntje zout, 3 eieren, 200 ml melk, 100 ml koude sterke koffie of espressokoffie, 2 eetl. cacao poeder, 250 ml slagroom, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 1 zakje slagroomversteviger, 12 bokkenpootjes of mokkaschuimkoekjes, 50 g boter, poedersuiker.

Doe de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren erboven. Roer de bloem met de eieren en een deel van de melk tot een glad beslag. Meng de rest van de melk, de koffie en 1 eetlepel cacaopoeder erdoor en klop dit tot een beslag. Zet het even in de koelkast om te rusten. Maak intussen de chocoladecrème. Klop de slagroom met bruine suiker, slagroomversteviger en 1 eetlepel cacao- poeder stijf. Verkruimel 8 koekjes en gebruik de andere 4 voor garnering. Smelt een klontje boter in een kleine koekenpan. Schep een sauslepel beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. Keer de crêpe als de bovenkant bijna droog is en bak de andere kant. Houd ze warm op een bord boven een pan, heet water. Schep de koekkruimels door de room. Verdeel de vulling in een reep over de crêpes en rol ze op. Leg ze op de borden en garneer met poedersuiker en koekjes.

Blog Home