Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

FLENSJES MET ABRIKOZEN EN NOTEN

Nodig: 125 g bloem, zout,  ¼ l melk, 1 ei, boter of margarine, 500 g verse abrikozen (of 200 g gedroogde), stukjes citroenschil, suiker, gedopte walnoten.

Was de verse abrikozen en breek ze in tweeën. Verwijder de pitten en kook de vruchten heel zachtjes gaar in een bodem water met enkele lepels suiker en citroenschil. Gedroogde abrikozen laat u enkele uren weken en in het weekwater ± 20 minuten wellen. Neem ze uit het vocht en laat het kookvocht inkoken tot het stroperig is. Hak de noten fijn. Meng bloem, melk, ei en zout door elkaar tot een flensjesbeslag en bak hiervan ± 8 flensjes. Schep op elk flensje enkele abrikozen met wat vocht, strooi er gehakte noten op en serveer de flensjes, in vieren gevouwen.

Blog Home