Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

GIETSERSE PANNENKOEKEN

Nodig: 250 g boekweitmeel, 6 eieren, ½ l melk, zout, boter of margarine, 200 g cervelaatworst dun.

Het boekweitmeel zeven en met de eieren, de melk, 1/2 l water en wat zout een luchtig beslag ervan kloppen. In een grote koekenpan wat boter of margarine smelten. Een soep-opscheplepel beslag (of iets minder) in de pan scheppen en meteen ronddraaien. De pannenkoek goudbruin en bovenop droog bakken. De koek met een pannenkoekmes van de kant losmaken, keren en de tweede kant vlug goudbruin bakken met het deksel op de pan. Gietserse pannenkoeken worden vaak met worst gebakken. Hiervoor het recept volgen. De onderkant net stevig bakken, de bovenkant is dan nog vochtig. Drie plakjes worst m het beslag drukken en verder bakken, tot de bovenkant droog is. De pannenkoek keren en de worstkant snel bakken. De pannenkoek nogmaals keren en serveren, zodat de plakjes worst zichtbaar zijn.

Blog Home