Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

APPELPANNENKOEK HEERLIJK FRIS!

Nodig: 250 g bloem, 2 eieren, 1/2 l melk, snufje zout, 4 mooie zacht zure appelen, geraspte schil van een citroen, 1 pakje vanillesuiker, boter om te bakken.

Maak het beslag en roer er zowel de geraspte citroen- schil als de vanillesuiker door. Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen zeer goed, snijd de appelkwarten in dunne schijven en roer deze door het beslag. Bak er vervolgens pannenkoeken van, die u met een pannenkoekmes omkeert, zodat ook de onderkant goudbruin kan worden. Laat iedereen. aan tafel zich naar smaak van suiker bedienen, bij voorkeur kristalsuiker en kaneel! Kinderen prefereren vaak stroop. N.B. Van dit beslag met appelen kunt u natuurlijk ook kleine koekjes bakken, zo iets als drie in de pan. Als u de appelpannenkoeken helemaal luchtig wilt maken, klopt u de eiwitten apart stijf en roert u ze door het beslag even voor de appelen erin gaan.

Blog Home