Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

FRUITFLENSJES MET CHOCOLADEROOM

Nagerecht voor 4 personen

Nodig: 75 gram bloem, snufje zout, 1 ei, 2 dl melk, boter of margarine, 1 papaja, 2 kiwi’s, 1 carambola, citroensap, 1/8 liter slagroom, 1 theelepel cacaopoeder, eventueel suiker.

Doe de bloem en het snufje zout in een kom. Voeg het ei en een beetje melk toe en klop het tot een klontloos beslag. Voeg al roerende de rest van de melk toe. Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag 4 flensjes. Leg de flensjes op 4 kleine bordjes en laat ze afkoelen. Halveer de papaja en verwijder de pitten. Schil de vrucht en snij hem in dunne plakjes. Schil de kiwi’s en snij de vruchten (met een eiersnijder) in plakjes. Snij de carambola in plakjes. Rangschik de vruchten op de flensjes en besprenkel ze met citroensap. Klop de slagroom met het cacaopoeder en eventueel een beetje suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit op elk flensje een flinke toef.

Blog Home