Posted by Sander Sanders - februari 16th, 2011

KIPPENRAGOUT

Nodig: 500 g kippenpoelet, ½ l water, zout, peperkorrels, stukje foelie, tijm, 1 ui, worteltjes, peterselie, 35 g boter of margarine, 35 g bloem, 1/2 I kippenbouillon, 1 eierdooier, citroensap, melk of room.

Het kippenpoelet gaarkoken in kokend water met zout, peperkorrels, foelie, tijm, gesneden ui, worteltjes en gewassen peterseliestelen in 3/4 à 1 uur. De massa zeven en het poelet in mooie stukjes verdelen. Van boter of margarine, bloem en kippenbouillon een saus maken en deze fijn op smaak maken met eierdooier, citroensap en een scheutje melk of room. De stukjes kip door de saus roeren met veel fijngehakte peterselie. Kipragout smaakt lekker in combinatie met rijst, aardappelpuree, met gebakken brood, als vulsel in pasteitje of broodje, op toost of in een schelpje.

Blog Home