Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

FIJNE KALFSVLEESRAGOUT

Nodig: 500 g kalfsvlees, 1 ui, laurierblaadje, 4 kruidnagelen, wat peperkorrels, zout, peterselie, 250 g kalfszwezerik, 40 g boter of margarine, 40 g bloem, 1/2 l kalfsbouillon, 1 blikje champignons, 1 eierdooier, 4 eetlepels witte wijn, worcestersaus.

Het kalfsvlees opzetten met 1/2 l kokend water met ui, laurierblaadje, kruidnagelen, peperkorrels, zout en gewassen peterselie. Aan de kook brengen en 1 uur heel zachtjes laten trekken. De zwezerik blancheren (= opzetten met ruim kokend water, aan de kook laten komen en het kookwater afgieten) en deze bij het kalfsvlees in de bouillon doen. Alles nog 1/4 uur zachtjes koken. Het vlees en de zwezerik uit de bouillon nemen en in blokjes snijden. De bouillon zeven. Van boter of margarine, bloem en 1/2 l gezeefde kalfsbouillon een saus maken. Hieraan toevoegen de in plakjes gesneden champignons, blokjes kalfsvlees en blokjes zwezerik. Fijn op smaak maken met eierdooier, witte wijn en wat worcestersaus.

Blog Home