Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

ROOKWORSTPASTEI MET WITTE BONEN

Nodig: 4 geschrapte aardappelen (± 400 g), 1 verse Gelderse rookworst (± 250 g), 100 g chorizoworst, ½ l blik groentemacédoine, 1 kleine ui, 25 g boter, 40 g bloem (3 el), ½ l blik witte bonen in tomatensaus, 1/2 vlees bouillontablet, 4 el koffieroom, 1 blikje gekoeld croissantdeeg.

Stukjes aardappelen in ±7 min, bijna gaarkoken. Worst gaar maken . Worsten in stukjes snijden. Macédoine afgieten. Ui fijn snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui ± 3 min, bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende ¼ l water toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Erdoor roeren: aardappel, worst, macédoine, witte bonen met tomatensaus, bouillontablet en koffieroom. Overdoen in lage ovenschotel (inh. ± 2 l ). Met deegroller croissantdeeg uitrollen tot lap ter grootte van schotel. Hiermee schotel afdekken tot over rand. Van rest van deeg blaadjes uitsnijden en erop leggen; In midden van voorverwarmde oven (200°C) schotel in ± 20 min. gaarbakken. Lekker met ijsbergsla.

Blog Home