Posted by Sander Sanders - september 30th, 2012

SLAVINKEN MET EEN KAAS-JASJE

Nodig: 4 mooie grote slavinken, 60 g boter, margarine, bak of braadvet, 1 zakje bruine saus, 4 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels sherry, peper, zout, 4 mooie grote plakken jong belegen kaas.

Bak de slavinken in de hete boter rondom bruin. Draai het vuur lager en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden. Maak ondertussen de bruine saus volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje. Roer de geweekte rozijnen erdoor en breng de saus op smaak met een scheut sherry en peper en zout. Neem de slavinken uit de pan en bedek iedere vink met een plak kaas. Leg ze een paar minuten onder een hete grill en laat de kaas smelten en lichtbruin worden. Verdeel de vinken over de borden en schep de saus ernaast. Spruitjes en gekookte aardappelen smaken hier lekker bij.

Blog Home